Wie ben ik ?

Mijn naam is Ann Thys, 41 zomers jong, inmiddels 17 jaar gehuwd en trotse moeder van 2 prachtige dochters.

Al meer dan 15 jaar ben ik actief als sales -en marketingverantwoordelijke bij een bedrijf gespecialiseerd in medische hulpmiddelen.

Schoolgaande kinderen, een full-time huishouden, een druk sociaal leven in combinatie met een intensieve job met soms lange werkuren, deadlines en cijfers die gehaald moeten worden,... Ik moet het jullie niet vertellen... het liep niet altijd van een leien dakje.

 

Integendeel, ik kreeg ernstige slaapproblemen waardoor op dat moment slaapmedicatie de enige oplossing leek.  Ik werd regelmatig ziek (meestal stressgerelateerde ziekten).  Door tijdsgebrek besteedde ik minder aandacht aan gezonde voeding en beweging met alle gevolgen vandien. Bovendien was ik een zeurende echtgenoot, een klagende vriendin en een ongeduldige moeder. Kortom, het ging van kwaad naar erger tot ik in die spreekwoordelijke vicieuze cirkel terecht kwam.

 

Datzelfde jaar gingen we rondtrekken in Thailand.  Mijn ultieme ontspanning: verre reizen en het opsnuiven van nieuwe culturen.  De levensvisie van de Thai, de Oosterse "way of life", hebben mijn ogen geopend.  Dit kan en wil ik ook! Maar hoe... hoe verander je zomaar je manier van leven, je ingesteldheid, je manier van denken,...?

 

Een half jaar nadien kreeg ik een zwaar ski-ongeval waardoor ik een paar maanden aan mijn bed gekluisterd was.  Ik heb toen de tijd gekregen om alles rustig op een rijtje te zetten en om eens serieus orde op zaken te stellen.  Het leek net of het zo moest zijn.

 

Na bergen boeken te hebben bestudeerd, heel wat cursussen te hebben gevolgd en met heel wat inspirerende mensen uit de "field" gesproken te hebben, heb ik een aantal beslissingen genomen die mijn manier van leven en van denken drastisch veranderd hebben.

Vermits er een aantal sporten waren die ik omwille van rugproblemen niet langer kon beoefenen, moest ik op zoek gaan naar een sport die mijn lichaam wel aan kon. Ik ben toen gestart met yoga en op korte termijn voelde ik mij stukken beter.  Mijn lichaam was veel soepeler, mijn spieren veel sterker en bovendien zorgt yoga voor meer balans tussen lichaam en geest. Ik ervaarde minder stress en sliep veel beter. Toen ik de smaak helemaal te pakken had, ben ik een opleiding yogadocent (Transformational Hatha yoga) gaan volgen aan de Europese divisie van de "Indische International Yoga Alliance" in Griekenland en Yin yoga in Utrecht.

Omdat Yoga je stimuleert om op een andere manier te leven, ben ik mij ook gaan verdiepen in diverse relaxatiemethodes, zoals meditatie -en ademhalingstechnieken. Aan de levensschool in Tongerlo volgde ik een opleiding relaxatiebegeleiding.  Dit geeft innerlijke rust, neemt spanningen weg en maakt komaf met piekergedrag.

Omdat ik deze kennis graag wil delen heb ik diverse coachingscursussen en workshops gevolgd.  Aan de ondernemerschool in Hasselt volgde ik oa de cursus life coaching en praktische psychologie. Bij "Your Coach" in Gent heb ik de cursus stress- en burn-outcoaching gevolgd. Dan heb ik diverse workshops gevolgd zoals time-management, stressmanagement, work-life balans, oplossingsgericht coachen,...

 

Waar komt de naam "An[n]icha" vandaan?

 

An[n]icha is een Sanskriet woord en betekent: “Alles gaat voorbij, alles is vergankelijk”.

 

In onze cultuur hebben we de neiging om vergankelijkheid te negeren.  We zijn bang om de controle te verliezen, we hebben angst voor het ongekende, angst voor verandering, angst om mensen en dingen die ons lief zijn te verliezen…

 

Als je durft te leven met het idee van vergankelijkheid zal je veel intenser van het leven kunnen genieten.

Je krijgt het gevoel dat je echt leeft. Je beschouwt niets of niemand als vanzelfsprekend en geniet meer van de kleine dingen waar je vroeger misschien geen aandacht voor had. Het maakt je dankbaar en het geeft je het vermogen om de dag te plukken als nooit tevoren.

Pas het toe als je je partner en kinderen ziet, als je met vrienden en familieleden aan tafel zit, als je een wandeling in de natuur maakt of door de stad rijdt…koester elk moment.

 

Het leven is zoveel rijker en intenser als je het niet als vanzelfsprekend beschouwt.

Ook als je je in een moeilijke periode in je leven bevindt, weet dan … ook dit gaat voorbij.

Ann Thys

Contact  An[n]icha


Ann Thys

Engelendries 14

3980 Tessenderlo

 

0478/40 48 02

 

info@annicha.be

 

www.facebook.com/annicha.be

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now